Het strand

Bereikbaarheid

De Wassenaarse Slag is met de auto uitstekend bereikbaar. Verschillende grote parkeerterreinen bieden voldoende ruimte aan een grote hoeveelheid auto’s. Voor fietsers is de Wassenaarse Slag ook goed te bereiken: de weg naar het strand ligt aan de lange-afstandsfietsroute LF1 tussen Den Haag en Katwijk. 

Hondenbeleid

Op het strand van Wassenaar mogen honden ten noorden en ten zuiden van het badstrand het hele jaar loslopen. De grootste (en meest populaire) van deze twee hondenstranden is te bereiken via een gemarkeerde hondenroute die start vanaf parkeerterrein de Kuil (aan het einde van de Wassenaarseslag rechts). De route loopt door duingebied Berkheide (let op: hier moeten honden tussen 1 maart en 1 augustus aan de lijn!).

Het badstrand zelf (dit is het strand direct achter de strandopgang bij de rotonde) is tussen 15 mei en 15 september tussen 07:00 en 19:00 uur verboden voor honden. De rest van het jaar mogen honden ook op dit deel van het strand de hele dag los. Zie ook deze website van de gemeente Wassenaar.

Let op: In de zomermaanden mogen honden bij temperaturen onder de 18 graden vanaf de rotonde bij de parkeerplaats wel direct het strand op en los. Dit wordt aangegeven middels een vlag bij de rotonde. Als de vlag in de top hangt, mogen honden niet via het badstrand naar hun eigen strand, maar moeten ze via de route door de duinen. Als de vlag laag hangt of afwezig is, mogen honden meteen los.